Camping Kastelen van de Loire: reserveer uw verblijf

De kastelen van de Loire, een verplichte halte tijdens uw vakantie!

Indrukwekkende kastelen die niet voor elkaar hoeven onder te doen, eindeloze fietstochten, urenlang genieten van het zwemparadijs en de activiteiten van de camping … Dat is het ideale recept voor uw volgende vakantie in de regio Centre-Val de Loire. Chambord, Blois, Amboise, Villandry … In deze architecturale pareltjes maakt u tijdens een vorstelijk bezoek kennis met het kasteelleven.

Reserveer op uw Sandaya-camping de vakantieaccommodatie van uw keuze: een volledig uitgeruste cottage voor een vakantie in alle comfort, een boomhut waarin u de nacht net iets anders doorbrengt, of een kampeerplaats voor een vakantie in volle natuur. Tussen 2 historische bezoeken door kunt u zich helemaal uitleven op het weelderig groene terrein van de camping: een badmintonkampioenschap, een partijtje petanque, een minigolftoernooi … en natuurlijk ook zwemplezier in het aquapark van de camping.

3 Loirekastelen om met de hele familie te bezoeken

De regio telt liefst 22 kastelen, maar we hebben er 3 geselecteerd die u samen met de kinderen kunt bezoeken.

Boven aan ons lijstje prijkt het kasteel van Chambord met zijn park dat 5.500 ha bestrijkt en dat u te voet, per koets, op de fiets of zelfs met de boot kunt doorkruisen. De kinderen zullen wat graag de paarden- en roofvogelshow in de stallen van het kasteel bijwonen. Onze tweede halte is het koninklijk kasteel van Amboise. Samen met uw familie stapt u hier in de voetsporen van zijn bekendste bewoner, en dat was niemand minder dan Leonardo da Vinci.

Bovendien is het hier ’s avonds de hele zomer lang genieten van een klank- en lichtspektakel met videoprojecties op de gevels van het kasteel. Afsluiten doen we in het kasteel van Cheverny. Vooral de fans van Kuifje kunnen hier hun hart ophalen, want dit bouwwerk lijkt als twee druppels water op het bekende Kasteel Molensloot. Na een vorstelijke picknick in het enorme beboste domein, ten slotte, zit ons bezoek erop en keren we terug naar de camping.

3 Loirekastelen om met z’n tweetjes te bezoeken

Blois, Chenonceau en Villandry. Deze drie kastelen zullen uw hart sneller laten slaan tijdens uw romantische tocht langs de kastelen van de Loire.

Wat er zo bijzonder is aan het koninklijk kasteel van Blois? Alle gebouwen belichamen er een ander tijdperk en ademen een verschillende stijl. Zo maakt u hier in luttele seconden een reis door het verleden. In het kasteel van Chenonceau, ook wel ‘Château des Dames’ genoemd, boezemen de pure elegantie en de ongelooflijke aandacht voor detail ontzag in. Het kasteel torent uit boven de rivier de Cher en lijkt wel recht uit een sprookje te komen. 

Laat u ten slotte betoveren door de schoonheid van de 6 tuinen van het kasteel van Villandry die wereldfaam genieten. Op een mooie zomerdag is dit het ideale kader om samen met uw geliefde een romantische wandeling te maken.

Camping Kastelen van de Loire: onze tips voor een geslaagd verblijf

Sportievelingen kunnen op onze camping een fiets huren en zo met de haren wapperend in de wind de kastelen bezoeken!

Hebt u geen last van hoogtevrees? Ontdek dan de kastelen van de Loire vanuit een heteluchtballon!

Ontdek de Loire ook vanaf het water. Aan boord van een kano of een gabare, of op een stand-up paddle … Aan u de keuze!

Andere pareltjes van het Loiredal zijn de wijngaarden. In de kelders en de wijndomeinen kunt u terecht voor heerlijke degustaties!

Bezienswaardigheden in de omgeving

Camping Kastelen van de Loire, reserveer uw verblijf!

Chambord | Centre-Val de Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Pierrefitte-sur-Sauldre | Centre-Val de Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!