Camping Kasteel van Sully-sur-Loire: reserveer uw verblijf

Het kasteel van Sully-sur-Loire, een niet te missen hotspot tijdens uw vakantie!

Het kasteel van Sully-sur-Loire, een van de majestueuze kastelen van de Loire, geldt als de parel van de Loiret. Het imposante middeleeuwse silhouet van dit beschermde historische monument dat boven de gladde waterspiegel van de slotgrachten oprijst, wekt ieders nieuwsgierigheid. Wilt u ook zijn geheimen ontsluieren, zijn verborgen hoekjes verkennen en kennismaken met zijn illustere bewoners? Steek de slotgracht over en laat u meevoeren door het boeiende verhaal van 4 eeuwen geschiedenis!

Voor al deze grootse avonturen hebt u uiteraard een uitvalsbasis nodig die u rust en ontspanning biedt: welkom in uw Sandaya-vakantiedorp in de regio Centre Val-de-Loire! Deze sterrencamping is ideaal gelegen en vormt een uitstekend vertrekpunt om de Loire en zijn kastelen te verkennen: Chambord, Cheverny, Blois … Ter plaatse vindt u een uitgebreid animatie-, activiteiten- en dienstenaanbod voor de hele familie, net als een aquapark met zwembaden en glijbanen om van het mooie weer te genieten! Een boomhut, een kampeerplaats of een volledig ingerichte stacaravan: welke accommodatie zal het worden?

Bezoek het kasteel van Sully-sur-Loire met de hele familie

Een bezoek aan het kasteel van Sully-sur-Loire, 45 minuten ten zuiden van Orléans, lijkt een heuse ontdekkingstocht. Zijn middeleeuwse architectuur met imposante torens en slotgrachten weet uw kleine rakkers ongetwijfeld te bekoren. Ze voelen zich vast echte ridders en prinsessen. Op naar het fort dus!

Op het kasteel van Sully-sur-Loire is overal aan gedacht om het uw kroost naar de zin te maken. Bij de ingang ligt al meteen een spelboekje klaar. Uw bengels kunnen bijvoorbeeld in de voetsporen treden van de jonge Lodewijk XIV, de toekomstige Zonnekoning, die zich tijdens de Fronde-opstand op het kasteel verschool. En dan is er nog een fantastisch escape game in het kasteel zelf. Een sensationeel avontuur voor de hele familie!

Bezoek het kasteel van Sully-sur-Loire met z'n tweetjes

Een bezoek aan het kasteel van Sully-sur-Loire is een heuse ontdekkingstocht door diverse tijdvakken, vanaf de bouw in de middeleeuwen tot de voltooiing van het ‘kleine kasteel’ in de 19e eeuw. Een reis door de geschiedenis dus waar u samen met uw geliefde met volle teugen van geniet!

De residentie van de graaf van Sully, minister van de Franse koning Henri IV, heeft heel wat verrassingen voor u in petto. De omloop, de ceremoniezaal, de weelderig ingerichte appartementen … Maar liefst 19 vertrekken zijn geopend voor het publiek. Maar er is nog meer! Het 40 ha grote domein rond het kasteel met honderden opmerkelijke vogel-, vlinder- en plantensoorten weet zowel geschiedenis- als natuurliefhebbers te bekoren. Een heerlijke plek om met zijn tweeën te ontdekken!

Camping Kasteel van Sully-sur-Loire: onze tips voor een geslaagd verblijf

Jeanne d’Arc, Voltaire, Lodewijk XIV …: ontdek waarom deze illustere figuren op het kasteel van Sully-sur-Loire verbleven!

Eén van de schatten van het kasteel van Sully? Het prachtig bewaarde houten tongewelf onder het dak!

Bewonder in de appartementen van de gravin het wandtapijt dat het verhaal van Psyche vertelt. Een niet te missen meesterwerk!

In het kasteelpark staat een replica van de grot van Lourdes uit 1862. Wandel in noordelijke richting om dit curiosum te zien!

Bezienswaardigheden in de omgeving

Camping Kasteel van Sully-sur-Loire, reserveer uw verblijf!

Pierrefitte-sur-Sauldre | Centre-Val de Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Chambord | Centre-Val de Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!