Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

Camping Blois

Doorgewinterde kampeerders, geschiedenisfanaten en natuurliefhebbers kunnen maar beter meteen een plaatsje reserveren op de Sandaya-camping in het departement Loir-et-Cher en van daaruit Blois en de indrukwekkende kastelen van de Loire ontdekken. Klaar om uw ogen de kost te geven?

Campings in de buurt

2 camping(s) gevonden
Pierrefitte-sur-Sauldre | Centre-Val de Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Chambord | Centre-Val de Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Blois, uw ideale vakantiebestemming!

Vanaf uw Sandaya-camping in het Loiredal kunt u de laatste ongerepte rivier van Frankrijk richting Blois en zijn koninklijk kasteel volgen. U wordt er helemaal ondergedompeld in een boeiend hoofdstuk uit de geschiedenis van het Dal der Koningen. In het historische centrum van Blois is het gezellig kuieren in de steegjes, maar u kunt er ook een boottochtje maken op de Loire, of de oevers van de rivier op de fiets verkennen. Tijdens uw campingvakantie in Blois, dat het label ‘Ville d’art et d’histoire’ draagt, wacht u de ene mooie ervaring na de andere.

Maar hoe ziet een vakantie met Sandaya er eigenlijk uit? Begin de dag met een duik in de verwarmde zwembaden van het aquapark, speel een partijtje minigolf met de hele familie, of organiseer een voetbaltoernooi op het multisportterrein in de openlucht. Daarna gaat het naar het restaurant van de camping voor een smakelijke pauze op het terras. Zowel in het laag- als in het hoogseizoen kunt u uw favoriete cottage of kampeerplaats reserveren, en daarna zal uw familiecamping u met open armen ontvangen voor een koninklijk verblijf langs de Loire.

Bezoek Blois met de hele familie

Reis terug in de tijd en laat uw kinderen prins en prinses spelen in de mooiste kastelen van de Loire.

We springen in het zadel en fietsen langs de prachtige 'Loire à Vélo' naar het historische centrum van Blois. Deze fietsroute is vlak en bewegwijzerd en is dan ook ideaal voor families. Geleidelijk aan zal het kasteel van Blois, dat het stadsbeeld domineert, zich aan u onthullen. De kinderen zullen helemaal weg zijn van de 3D-schermen in de zaal van de vergadering van de Staten-Generaal en van het bijzondere klank- en lichtspektakel dat ’s zomers op de gevels van het kasteel wordt geprojecteerd. Nog zo’n verplichte halte is het bekende Maison de la Magie, waarvan de 5 verdiepingen volgestouwd zijn met fop- en schertsartikelen voor de hele familie.

Bezoek Blois met z’n tweetjes

Na een lekker ontbijt op de camping wacht u een goedgevulde dag. Blois zal met zijn alomtegenwoordige historische erfgoed uw nieuwsgierigheid blijven wekken.

Hand in hand ontdekt u hier de eeuwenoude straten met hun aaneenschakeling van herenhuizen en oude vakwerkhuizen. Daarna zetten we koers naar het kasteel waar ons een architectuurlesje wacht: met zijn vier vleugels in een verschillende stijl belichaamt het monument namelijk de hele geschiedenis van de kastelen van de Loire, beginnend met de middeleeuwen en eindigend met de renaissance. We sluiten de dag af in schoonheid en maken een romantische boottocht aan boord van een traditionele gabare om Blois uit een heel ander perspectief te ontdekken.

Camping Blois: onze tips voor een geslaagd verblijf

Bij het koninklijk kasteel, dat op een kaap is gebouwd, hebt u het mooiste uitzicht over de stad Blois!

Maak een boottochtje op de Loire, en misschien maakt u er wel kennis met een van de bekendste bewoners van de rivier … de bever!

Wist u dit al? Het kasteel van Blois huisvest ook een van de grootste musea voor schone kunsten van Frankrijk!

Hebt u de smaak van het kasteelleven te pakken? Zet dan maar koers naar het kasteel van Chambord, Chenonceau of Cheverny om de magie te laten voortduren!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!