Camping Loir-et-Cher

De Loir-et-Cher is een historische, authentieke en idyllische bestemming die de vakantiedromen van de hele familie waarmaakt. U staat beslist versteld van de majestueuze kastelen in de Loirevallei en de andere pareltjes waarmee de rest van het departement bezaaid is. Ons reisprogramma weet dan ook campinggasten van elke leeftijd te bekoren! Gauw op weg dus …

Camping Loir-et-Cher, reserveer uw verblijf!

2 camping(s) gevonden
Pierrefitte-sur-Sauldre | Centre-Val de Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Chambord | Centre-Val de Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

De Loir-et-Cher, de ideale bestemming voor uw campingvakantie

Sprookjesachtige kastelen in het Loiredal, troglodietenwoningen in de streek rond Vendôme, middeleeuwse steden in de vallei van de Cher, schitterende wouden in de Sologne … De Loir-et-Cher nodigt u uit om zijn grote diversiteit aan landschappen te ontdekken. Wedden dat de hele familie ogen te kort komt?

Uw Sandaya-camping in de Loir-et-Cher, een onovertroffen uitvalsbasis voor deze feeërieke reis, heet u welkom in een streek die dankzij de Loire in elk seizoen even mooi is. Met zijn geprivilegieerde ligging te midden van de natuur is uw camping een uitgelezen plek om tot rust te komen. Wellness, waterpret, diverse sportieve activiteiten, ludieke animatie … u verveelt zich geen minuut in uw luxevakantiedorp! In een volledig ingerichte stacaravan, onder het zeil van een tent of hoog en droog in een boomhut beleeft u in de Loir-et-Cher de vakantie waar u altijd al van droomde.

Bezoek de Loir-et-Cher met de hele familie

Kastelen, dierenparken, escape games en tal van animatieactiviteiten garanderen uw kroost een avontuurlijke vakantie in de Loir-et-Cher. Niet te missen zijn de kastelen van de Loire waar de kids wellicht hun ogen uitkijken en meteen ook heel wat opsteken. De leraar geschiedenis weet straks niet wat hij hoort! Chambord, Blois, Chaumont-sur-Loire … De weelderige pracht van de allermooiste kastelen en tuinen van Frankrijk overtreft ieders stoutste verwachtingen. Kuifjefans moeten beslist een keer langsgaan op het kasteel van Cheverny. Hier haalde Hergé zijn inspiratie voor kasteel Molensloot.

Even genoeg kastelen gezien? Op dan naar de vallei van de Cher waar in het ZooParc de Beauval maar liefst 10.000 dieren in de vrije natuur te bewonderen zijn. Deze zoo, die tot de 10 mooiste dierenparken ter wereld behoort, weet de harten van alle bezoekers te veroveren. Klein én groot!

Bezoek de Loir-et-Cher met z'n tweetjes

Naast zijn beroemde kastelen verbergt de Loir-et-Cher nog een reeks bescheiden maar niet minder interessante schatten. In de streek rond Vendôme bent u meteen weg van de groene landschappen in de vallei van de Loir, de geboortestreek van de beroemde dichter Pierre de Ronsard. Zin in een vleugje romantiek? Breng een bezoek aan het landhuis in La Possonnière waar de dichter opgroeide, of neem een kijkje in het kasteel van Talcy waar zijn teerbeminde Cassandre woonde!

Even verderop in Lavardin, dat het label ‘Plus Beaux Villages de France’ kreeg, wacht u een pittoreske wandeling op de oever van de Loir. En in het zuiden wenkt de vallei van de Cher met zijn troglodietenwoningen, middeleeuwse steden en gerenommeerde wijngaarden. Er komt maar geen eind aan de verrassingen tijdens deze vakantie op uw Sandaya-camping!

Camping Loir-et-Cher: onze tips voor een geslaagd verblijf

Breng zeker een bezoek aan het verrassende Maison de la Magie tegenover het koninklijk kasteel van Blois!

Is het erg druk in het ZooParc de Beauval? Volg de route in de omgekeerde richting zodat u de dieren beter kunt zien!

Zin om deel te nemen aan een levensgrote escape game? Dat kan op het Château des Énigmes in Frétéval!

De Loire is de laatste wilde rivier van Frankrijk. Tem ze in uw kano!

Campings in de buurt

Maisons-Laffitte | Île-de-France
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!