Onze nieuwste beschikbaarheid Meer weten?

Vakantie op Corsica: de leukste activiteiten en de mooiste plekjes om te bezoeken.

Een vakantie op Corsica doet u vast meteen denken aan paradijselijke stranden, kristalhelder water, buitenactiviteiten, karaktervolle dorpen en lekker eten. Terecht overigens, want het eiland van de schoonheid is zonder overdrijven de parel van de Middellandse Zee. Dit idyllische eiland is ideaal voor een romantische vakantie met zijn tweeën of een avontuurlijke reis met de familie. Het verrast u van noord tot zuid met zijn ongerepte schoonheid en authenticiteit, en verwent bovendien uw smaakpapillen. Klaar om het te ontdekken? Daar gaan we!

De mooiste steden en dorpen van Corsica

We kunnen het onmogelijk over Corsica hebben zonder de typische steden en dorpen te vermelden waardoor het eiland van de schoonheid toeristen zo erg bevalt. De dorpen hoog op de rotsen en de stedelijke centra aan de Middellandse Zeekust zijn telkens weer anders maar ook stuk voor stuk authentiek! 

Bastia is sowieso de eerste halte voor wie per schip of met het vliegtuig aankomt. En dat treft, want de hoofdplaats van de Haute-Corse is een bestemming die beslist een omweg waard is. U bent vast weg van de kleurrijke gebouwen, de oude haven, de promenade die erlangs loopt en het historisch centrum met onder meer het Paleis van de Gouverneurs en de Place Saint-Nicolas

Zet daarna koers naar Cap Corse ten oosten van Bastia, waar verscheidene charmante dorpen zoals Nonza, Patrimonio en Saint-Florent liggen. U vindt er ook magnifieke natuurgebieden die u absoluut gezien moet hebben zoals de Agriates-woestijn waar ongerepte, woeste landschappen en droomstranden met Caraïbische allures elkaar afwisselen. Ideaal voor een wandeling met uw familie of geliefde tot slot is de douaniersroute. Aan afwisseling geen gebrek dus! 
We besluiten ons overzicht van mooie steden en dorpen die u in Corsica beslist moet bezoeken met enkele tips voor de Corse-du-Sud, het zuidelijke departement dat zich door een grotere diversiteit aan landschappen onderscheidt. Van Calvi over de voormalige ‘zoutstad’ Porto-Vecchio tot Ajaccio, de geboortestad van Napoleon: talloze prachtige steden en dorpen maken van uw reis door het zuiden van Corsica een memorabele ervaring. Erewoord van een toerist die al voor hun charmes bezweek! 

Onze lijst is natuurlijk niet volledig. Op uw reis ontdekt u vast nog heel wat minder bekende plekjes die uw hart een tel doen overslaan!

De mooiste stranden van Corsica

Intiem, paradijselijk, ongerept, kindvriendelijk … De verscheidenheid aan stranden op Corsica is zo groot dat iedereen zijn gading vindt! Elk strand is weliswaar uniek en heeft een eigen sfeer, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze kunnen zó op een ansichtkaart met hun kristalheldere water en in elkaar overvloeiende tinten groen en blauw. En weet u wat zo leuk is aan de stranden op het eiland van de schoonheid? U vindt ze overal! Hieronder volgt het (onvolledige!) lijstje met onze favoriete stranden van noord naar zuid: 

•    Het strand van Palombaggia in Porto-Vecchio: het witte zandstrand omgeven door rode rotsen en parasoldennen staat verdiend in de ranking van mooiste stranden van het eiland.
•    Het strand van Lotu nabij de Agriates-woestijn, te voet bereikbaar vanuit Saint-Florent via de douaniersroute: na een wandeling langs de kust wordt uw inspanning ruimschoots beloond.
•    Het strand van Santa Giulia, eveneens in Porto-Vecchio: een ideale zwemplek om in helder en ondiep water te plonsen. 
•    Het strand van Rondinara in Bonifacio: ’s zomers erg in trek vanwege zijn paradijselijke setting, ideaal om vakantiekiekjes te schieten die de thuisblijvers groen van jaloezie doen uitslaan.
•    Het strand van Arone in de calanques van Piana: wit zand, kristalhelder water, in elkaar overvloeiende tinten blauw en groen, en dat alles in een ongerept kader.  

6 activiteiten om te doen op Corsica

Ook wanneer het om activiteiten gaat, is Corsica erg genereus. Op het land, onder de grond of op zee: hier zijn duizend-en-één dingen te ontdekken, uit te proberen en te proeven! Iedereen komt hier bovendien aan zijn trekken, ongeacht leeftijd of sportieve conditie. 

1. Diepzeeduiken

Men zegge het voort: wie in de Middellandse Zee kan gaan duiken, boft ongelooflijk! Nergens anders krijgen duikfanaten een onderwaterwereld van een dergelijke schoonheid en rijkdom te zien. De mooiste duikspots zijn te vinden op het schiereiland Revellata bij Calvi, de Cirque de Marifaja en Capo Rosso. Klaar om te duiken? 

2. Boottochten

Ideaal voor wie de kustlijn wil bewonderen maar het roer graag aan anderen overlaten. Gedurende een halve of een hele dag ziet u de prachtigste landschappen van Corsica voorbijglijden: van Scandola over de Lavezzi-eilanden en Cap Corse tot Piana. Staat u zelf best uw mannetje op zee, dan kunt u misschien een boot huren (met of zonder schipper) wat u nog meer vrijheid geeft. Genieten van het uitzicht terwijl de wind met uw haren speelt: heerlijk! 

3. Waterpret aan het strand

Misschien wel de activiteit die het minst ter discussie staat en waar jong en oud dol op is. Zwemkleding aan, zonnecrème smeren en hup, het water in! De kids vermaken zich van ’s ochtends tot ’s avonds onder de vertederde blikken van mam en pap, verliefde stellen zijn in de zevende hemel en vrienden meten zich met elkaar op het beachvolleyveld. ’s Avonds bewondert iedereen de zonsondergang boven dit paradijselijke eiland van de schoonheid en vertrekt met een strandtas vol mooie herinneringen. 

4. Wandelen

Er gaat niets boven een sportieve activiteit in combinatie met adembenemende panorama’s. Een van de meest tot de verbeelding sprekende routes is ongetwijfeld de GR20 die het eiland van noord naar zuid doorkruist, maar door zijn moeilijkheidsgraad alleen voor ervaren hikers weggelegd is. Geen nood, ook zondagswandelaars en families met kinderen komen aan hun trekken: er zijn routes voor ieders niveau te vinden, zoals de 3 uur durende wandeling vanuit Ponte Vecchiu die langs prachtige uitzichten, rivieren en zwemplekken in de natuur voert. 
Trek uw wandelschoenen aan, kies een route in de bergen of langs de kust – of een combinatie van beide – en ga gewoon op weg … Hoewel, misschien kunt u de route toch een beetje voorbereiden. Een gewaarschuwd wandelaar telt voor twee!

5. Canyoning

Dit is een ideale activiteit voor adrenalinejunks en liefhebbers van sensationele ervaringen. Corsica is bezaaid met plekken die zich uitstekend lenen tot canyoning, een combinatie van fysieke activiteit en waterpret. Wie toch wat koudwatervrees zou hebben (letterlijk dan), kunnen we geruststellen: er zijn parcoursen voor ieders niveau, zoals het geval is voor heel wat activiteiten op Corsica. Niet iedereen kan even goed in vorm zijn, maar iedereen heeft wél recht op plezier en vermaak! 

6. Roadtrips

De snelste en doeltreffendste manier om zoveel mogelijk te zien in zo weinig mogelijk tijd (en met zo weinig mogelijk inspanning). Op de motor of met de auto – afhankelijk van uw voorkeuren en reisgezelschap – maakt u een tocht langs verloren bergdorpen en elegante badsteden. De route? Die bepaalt u helemaal zelf! U hoeft niets te plannen en kunt zich gewoon laten verrassen door het toeval. Zalig! 

6 toeristische bezienswaardigheden

Zoals u al begrepen hebt, is het best moeilijk om er slechts enkele bezienswaardigheden uit te pikken. Corsica is echt een ruwe diamant met zowel natuurschoon als culturele hotspots. We ondernemen toch een poging om een (alweer onvolledig) lijstje op te stellen met dingen die u niet mag missen op Corsica. Pennen in de aanslag?  

- Een boottocht naar de Sanguinaires-eilanden in de baai van Ajaccio: bloedstollend mooi.

- Een dag in Patrimonio waar zich de oudste wijngaarden van Corsica bevinden: niet te missen voor ervaren oenologen en beginnende wijnliefhebbers. 

- Een wandeling in de vallei van de Fango-rivier, een natuurreservaat dat door de UNESCO als biosfeergebied erkend is.

- Een boottocht naar het natuurreservaat van Scandola dat door de UNESCO beschermd is.

- Een bezoek aan Sartène, een pittoresk dorp ten westen van Porto-Vecchio: beslist een omweg waard is. 

- Een wandeling door het bos van Aïtone, een koele oase van 4.000 hectare groen: de ideale plek voor wie in volle zomer verkoeling zoekt!

Praktische informatie

Reist u naar Corsica vanaf het vasteland, dan hebt u twee opties: de ferry of het vliegtuig. Enkele ferrymaatschappijen bieden verscheidene overtochten per week aan vanuit Marseille, Toulon en Nice. Het is de perfecte optie voor wie geen haast heeft en graag de tijd neemt: de overtocht duurt tussen 5 en 15 uur, naargelang van de vertrek- en aankomsthaven! 

Het vliegtuig blijft de snelste manier om naar het eiland van de schoonheid te reizen (minder dan 2 uur vanaf het vasteland) maar de prijzen kunnen snel de hoogte ingaan, vooral tijdens het zomerseizoen. Het is dan ook raadzaam om uw tickets verscheidene maanden op voorhand te reserveren, zodat u de voordeligste prijs betaalt.  

Camping voor uw vakantie op Corsica

Hebt u de logistiek eenmaal op orde, dan moet u nog een onderkomen op Corsica reserveren. Wat dacht u van een camping? Onze camping Cap Sud is ideaal. Dit heerlijke, volledig verkeersvrije PREMIUM vakantiedorp in Venzolasca, op 30 minuten van Bastia, biedt u een vijfsterrenverblijf tijdens uw Corsicaanse vakantie. U kunt er rekenen op een rechtstreekse toegang tot de Middellandse Zee, een restaurant met zicht op zee, een prachtig aquapark en PREMIUM cottages  waarvan een aantal met spa: alles is aanwezig om van uw vakantie een onvergetelijke ervaring te maken! 

Laat u inspireren ...

Venzolasca | Corsica
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!