Gebruik van cookies

Door uw navigatie op deze website voort te zetten, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren, u functies en gepersonaliseerde content aan te bieden en statistische studies over de bezoeken aan onze website uit te voeren. Meer weten?

Verblijf 2020: grijp uw kans vóór 31/12! Meer weten?

Invasiestranden

Duik tijdens uw campingvakantie aan de côte de Nacre in Normandië het hart van de geschiedenis in. In Saint-Aubin-sur-Mer bent u vlak bij de stranden waar de landing in Normandië heeft plaatsgevonden. Ze vormen een heus openluchtmuseum aan de kust van het Kanaal. Wie van Ouistreham in het departement Calvados naar Sainte-Marie-du-Mont op het schiereiland Cotentin trekt, maakt een tocht door de geschiedenis en herbeleeft als het ware de grootste slag uit de Tweede Wereldoorlog.
Invasiestranden : reserveer uw verblijf

Uw vakantieverblijf op een steenworp van de invasiestranden

Mis deze zomer tijdens uw campingvakantie aan de côte de Nacre uw afspraak met de geschiedenis niet. Vanaf de badplaats Saint-Aubin-sur-Mer, die ook weleens ‘de jodiumkoningin’ wordt genoemd, vormen de strandcabines uit de Belle Époque, de villa’s uit de 19e eeuw en de Normandische kusten die geschiedenis ademen samen het decor van uw familie-uitstappen. Uw vakantie op een Sandaya-camping in het departement Calvados ademt de charme van weleer en staat garant voor totale ontspanning. Ter plaatse kunt u dankzij de brede waaier aan activiteiten met de hele familie genieten van de zuivere lucht: touwenparcoursen tussen de bomen, boogschieten, pingpong, klimmen, multisportterreinen … En voor de jongste kampeerders zijn er de gratis kinderclubs. Terwijl het volop zomert, vindt u verfrissing in het grote aquapark van de camping: een zwempartijtje in de rivier met lagune, een duikwedstrijd in de buitenzwembaden, aquagymlessen in het overdekte verwarmde zwembad, of een snelheidsrace op de waterglijbanen … Er is voor elk wat wils. ‘s Avonds kunt u genieten van de rust van uw stacaravan of kunt u de knusheid van uw tent of camper opzoeken. Na een verkwikkende nachtrust kunt u dan de bekende invasiestranden in Normandië bezoeken.

Een bezoek aan de invasiestranden

Op 6 juni 1944 landden de geallieerde troepen die Frankrijk wilden bevrijden in Normandië. Het verlies aan manschappen was groot. Bijna vijfenzeventig jaar na D-day dragen de vreedzame kusten nog altijd de sporen van de landing. De Amerikaanse begraafplaats, de bunkers en de kanonnen zijn de stille getuigen van de slag die er zich heeft voltrokken. Trek een dagje of een weekend uit om de vijf invasiestranden te ontdekken, en stel zelf uw historische route samen. Op het strand met zijn bleke en fijne zand langs het Kanaal beleeft u gegarandeerd een onvergetelijke en aangrijpende ervaring die bol staat van de geschiedenis.

De geschiedenis van de invasiestranden

Tijdens uw uitstap naar de vijf invasiestranden vertellen musea en historische monumenten u het boeiende verhaal van de slag die de geallieerden uiteindelijk de overwinning heeft bezorgd. In 1943 tekenden de Amerikanen, Britten en Canadezen Operatie Overlord uit waarmee ze het Duitse leger wilden verslaan. Dat leger toonde zich het kwetsbaarst langs de Normandische kust, en daarom besloten de geallieerden er op 6 juni 1944 in alle vroegte aan land te gaan. Aan het hoofd van de operatie stond generaal Dwight Eisenhower, die later president van de VS zou worden.

Tocht langs de invasiestranden

Als u te gast bent op onze Sandaya-camping aan de côte de Nacre raden we u aan uw bezoek aan de invasiestranden te beginnen in Ouistreham, op amper tien minuten ten oosten van uw stacaravan. Daar vindt u Sword Beach, waar de 70e verjaardag van de landing herdacht is. Daarna gaat het in westelijke richting, naar Courseulles-sur-Mer met het Juno Beach Centre, een museum dat volledig aan de Canadese soldaten gewijd is. Twintig minuten verderop, in Arromanches, vindt u Gold Beach met zijn Musée du Débarquement, met daar voorbij Omaha Beach, helemaal op het einde van het departement Calvados. U kunt er een bezoekje brengen aan de Amerikaanse begraafplaats, het Musée Mémorial d’Omaha Beach en het Overlord Museum: drie absolute musts op uw historische route. Voorbij de Pointe du Hoc, ten slotte, komt u op Utah Beach, het strand dat de Amerikanen er hebben uitgekozen om makkelijk in Cherbourg te raken. Daar komt u in het Musée du Débarquement alles te weten over het verloop van D-day. Een authentieke Amerikaanse bommenwerper is er het pronkstuk van de uitgebreide collectie.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Invasiestranden, reserveer uw verblijf!

Saint-Aubin-sur-Mer | Normandië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!