Onze nieuwste beschikbaarheid Meer weten?

Camping Carentan-Les-Marais

Carentan-Les-Marais, in het hart van het regionaal natuurpark van de moeraslanden van de Cotentin, biedt een prachtig kader voor een natuurvakantie. Het moeras, de zee, het groene platteland met zijn Normandische koeien, een voortreffelijke keuken … Alles is er om lekker op adem te komen met zijn tweeën of met familie of vrienden!

Campings in de buurt

2 camping(s) gevonden
Maupertus-sur-Mer | Normandië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Genêts | Normandië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Carentan-Les-Marais, uw ideale vakantiebestemming!

Een vakantie in het groen met de zee vlakbij en talloze historische sites om te bezoeken: dat mag u verwachten in Carentan-Les-Marais, een charmante Normandische stad in het hart van de Cotentin. Vergeet al uw zorgen, ontspan en laat u verleiden door dit stukje paradijs dat u beslist moet leren kennen.

In deze oase van groen geniet u van een verkwikkend verblijf op uw Sandaya-camping waar u op uw wenken wordt bediend: een aquapark om te zwemmen in het geluk, accommodaties met alle comfort voor uw hele gezelschap en gratis kinderclubs waar uw kleine campinggenoten een heleboel nieuwe vrienden maken en zich opperbest vermaken met talloze sportactiviteiten op ieders niveau. En dat allemaal in een relaxt en ongerept kader op een boogscheut van de zee! 

Bezoek Carentan-Les-Marais met de hele familie

Carentan-Les-Marais beschikt over een rijk cultureel erfgoed dat u en uw kleine ontdekkingsreizigers ongetwijfeld aanspreekt. De Notre Dame-kerk met haar oude glasramen, herenhuizen als het ‘Hôtel de Dey’ en ‘Hôtel de Maillé’ waar respectievelijk Balzac en niemand minder dan Napoleon I ooit overnachtten, het stadhuis … u staat versteld van de charme van dit typische stadje in het departement Manche!

De regio telt heel wat musea die aan de Tweede Wereldoorlog gewijd zijn: ideaal voor een leuk en tegelijk leerrijk uitje met de familie! ‘D-Day Experience’ spant de kroon met 2 musea, een gigantisch 3D-scherm en een memoriaal op een domein van 10.000 m². U ziet de belangrijkste gebeurtenis uit onze hedendaagse geschiedenis voor uw ogen tot leven komen!

Bezoek Carentan-Les-Marais met z'n tweetjes

Een vakantie in Normandië is natuurlijk niet compleet zonder een ommetje langs de invasiestranden. Een bezoek aan Utah Beach en Omaha Beach is een pakkende ervaring die u niet zo gauw vergeet. Wilt u nog wat langer stilstaan bij onze moderne geschiedenis, bezoek dan een van de vele musea die aan deze beslissende gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog gewijd zijn. 

Ook fervente wandelaars zijn hier aan het juiste adres want de GR223 – oftewel het ‘douanierspad’ – loopt door Carentan. Trek uw wandelschoenen aan, maak uw rugzak klaar en zet uw pet stevig op uw hoofd: dan bent u helemaal klaar voor deze mythische route langs de adembenemende landschappen van het departement Manche. Voelt u meer voor een romantisch uitstapje op het water? Dan is een boottocht door het hart van de moeraslanden de perfecte afsluiter van een mooie dag in Normandië!

Camping Carentan-Les-Marais: onze tips voor een geslaagd verblijf

In de jachthaven ligt een schip aangemeerd dat meteen opvalt tussen de traditionele boten: de Dreknor. Dit Vikingschip – een echte drakkar – kan bij jong en oud op bewonderende blikken rekenen!

We vertellen u niets nieuws als we zeggen dat Normandië een regio van fijnproevers is. Cider, sterke dranken (om met mate van te genieten), kaas, gebak: uw smaakpapillen worden verwend!

Wilt u de kustlijn van de Cotentin vanaf zee verkennen? Een eitje: boek gewoon een bootexcursie en kies het ruime sop. Zo kunt u zich vergapen aan 1000 tinten blauw en groen!

Het Regionaal Natuurpark van de Moeraslanden van de Cotentin en de Bessin is een uitzonderlijk natuurgebied met weideland, traditionele houtwallen en een unieke fauna en flora. Niet te missen!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!