Camping Cherbourg-en-Cotentin

Waar in de Cotentin vindt u zowel erfgoed als architectuur, kust en buitenactiviteiten op zee én op het land? U denkt vast meteen aan verschillende bestemmingen, maar wij willen het hebben over Cherbourg, de parel van de Cotentin. Ontdek gauw deze prachtige stad die de blik resoluut op de zee gericht houdt!

Campings in de buurt

1 camping(s) gevonden
Maupertus-sur-Mer | Normandië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Cherbourg-en-Cotentin, uw ideale vakantiebestemming!

Cherbourg-en-Cotentin is een oase van rust tussen de groene landschappen van Normandië en het eindeloze blauw van het Kanaal. Leuk is dat u de stad op talloze manieren kunt ontdekken: iedereen vindt hier zijn gading! Kies de invalshoek die u het best bevalt – natuur, kunst, architectuur of de zee – en laat u betoveren door deze stad tussen het land en de zee die het label ‘Ville d’Art et d’Histoire’ kreeg. 

De Cotentin is een prachtige regio die u het best kunt verkennen vanaf een Sandaya-camping. Het infrastructuur- en dienstenaanbod is er speciaal op u afgestemd: comfortabele accommodaties naar ieders smaak, een aquapark, gratis kinderclubs, sportvelden … Bij Sandaya vindt u een camping uit de duizend!

Bezoek Cherbourg-en-Cotentin met de hele familie

Een bezoek aan het themapark ‘La Cité de la Mer’ met zijn trans-Atlantische station – een meesterwerk van art deco – is een uitgelezen familieactiviteit. Jong en oud staat gewoon versteld! U ontdekt er de geschiedenis van de mens en de zee aan de hand van films, tentoonstellingen en waardevolle objecten. De apotheose is een bezoek met audiogids aan de onderzeeër ‘Le Redoutable’. Een niet te missen ervaring, uniek in de wereld!

Op dan naar de zee voor het vervolg van uw dagje uit met de familie in Cherbourg. De Cotentin is een ideale plek voor watersporters: kanoën, zeilwagenrijden, (kite)surfen … Kies uw favoriete rij- of vaartuig en ga de golven te lijf! Bent u hier in de periode van de ‘grandes marées’ (springtij)? Trek gewapend met schepnet en laarzen naar het strand voor een ‘pêche à pied’ met de hele familie en fluit er een deuntje bij: “Zeg ken jij de mosselman, de mosselman, de mosselman …”

Bezoek Cherbourg-en-Cotentin met z'n tweetjes

In Cherbourg kunnen verliefde stellen zich laven aan kunst en cultuur. Het ‘Musée Thomas Henry’ met zijn 400 schilderijen en sculpturen uit de 15e tot de 20e eeuw neemt u mee op een bijzondere reis, terwijl het ‘Musée d’Histoire Naturelle et d’Ethnographie’, dat in een prachtige botanische tuin gelegen is, een fascinerend overzicht van de 5 continenten biedt. 

Sportieve tortelduifjes wacht vervolgens een mooie wandeling over het douanierspad. Trek dus uw wandelschoenen aan en maak uw rugzak klaar! Volg bij het verlaten van Cherbourg een stukje van de beroemde GR 223 en laat u betoveren door het adembenemende landschap van de Normandische kust. Een weldadige buitenactiviteit voor lichaam én geest!

Camping Cherbourg-en-Cotentin: onze tips voor een geslaagd verblijf

Wist u dat de kunstmatige baai van Cherbourg de grootste van Europa en de tweede grootste ter wereld is? De oppervlakte bestrijkt 1.500 hectare!

Astronauten en andere ruimtefanaten moeten beslist een kijkje nemen in het Ludiver-planetarium: de hele familie kijkt er zijn ogen uit!

Voor een romantische wandeling gaat er niets boven het kasteel van Ravalet en zijn tuinen in zowel Franse als Engelse stijl: ideaal voor een zalige tête-à-tête met uw wederhelft!

Cinefielen die zich ‘Les Parapluies de Cherbourg’ van Jacques Demy herinneren maar ook andere nieuwsgierigen ontdekken in de ‘Manufacture de Parapluies’ de knowhow achter dit mythische accessoire!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!