Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

Camping Saint-Vaast-la-Hougue

Kijkt u vaak naar programma’s over de steden en dorpen van Frankrijk, dan hebt vast al gehoord van Saint-Vaast-la-Hougue. Dit Normandische dorp werd in 2019 namelijk verkozen tot ‘favoriete dorp van de Fransen’. Wilt u er meer over weten? Wij nemen u mee op een verkenningstocht! 

Campings in de buurt

2 camping(s) gevonden
Maupertus-sur-Mer | Normandië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Saint-Aubin-sur-Mer | Normandië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Saint-Vaast-la-Hougue, uw ideale vakantiebestemming!

Zodra u aankomt in dit charmante dorp in het departement Manche, begrijpt u waarom het de harten van zoveel Fransen veroverde: de aparte levenskunst, de charme van de typische huizen, de ongerepte natuur … En dan vergeten we nog de gastronomie en de terroirproducten! Viert u vakantie met uw familie, onder vrienden of met uw geliefde? In Saint-Vaast-la-Hougue zit u altijd goed!

Op uw Sandaya-camping in het hart van de Cotentin wacht u een geslaagd verblijf in Normandië. Dat kan ook niet anders met zijn bevoorrechte ligging tussen het land en de zee, zijn uitgebreide keuze aan kwaliteitsaccommodaties, zijn overdekte en verwarmde zwembad, zijn gratis kinderclubs en – de kers op de taart! – zijn rechtstreekse toegang tot het strand. Wat wilt u nog meer?

Bezoek Saint-Vaast-la-Hougue met de hele familie

Vlak voor de kust van Saint-Vaast-la-Hougue ligt het eiland Tatihou, ideaal voor een uitje met uw kleine matroosjes. Niet alleen kunt u het zeevaartmuseum bezoeken en de toren van Vauban bewonderen die door de Unesco beschermd is, in het vogelreservaat krijgt u ook de kans om talloze zeevogels te spotten. Twee activiteiten voor de prijs van één: daar zegt u vast geen neen tegen! 

Na uw excursie op zee is het tijd om met de hele familie hogere sferen op te zoeken. Bewonder de prachtige Normandische kust vanaf de vuurtoren van Gatteville, de op één na hoogste van heel Europa. Het is beslist een flinke klim (365 trappen, één voor elke dag van het jaar!) maar het uitzicht over de omgeving blaast u gewoon van de sokken. Dit wordt een ervaring die uw hele gezelschap nog heel lang zal bijblijven!

Bezoek Saint-Vaast-la-Hougue met z'n tweetjes

Om de dag met uw geliefde goed te beginnen, gaat er niets boven een wandeling langs de kust. Vertrek bij de mooie haven met de kleurrijke boten, adem de verkwikkende zeelucht in en wandel langs het kerkje van de zeevaarders en het fort en de toren van Vauban. Neem vervolgens de route naar Utah Beach waar u in het museum alles verneemt over de D-Day-landing: een must voor geschiedenisliefhebbers maar ook voor alle anderen!

Na al uw omzwervingen om de streek te verkennen, is het moment aangebroken waar alle fijnproevers naar uitkijken: tijd om een hapje te eten! Als het op gastronomie aankomt, weten ze van wanten in het departement Manche en bij uitbreiding in heel Normandië: zeevruchten, vis, cider, kazen, zoetigheden … Iedereen vindt hier zijn gading! Bovendien kunt u (haast) mateloos van al deze streekspecialiteiten genieten …

Camping Saint-Vaast-la-Hougue: onze tips voor een geslaagd verblijf

De Cotentin is een paradijs voor wandelaars dankzij de talloze routes die de streek doorkruisen zoals de GR223, het zogenaamde ‘douanierspad’: trek uw (stoute) schoenen aan en ga op pad!

Houdt u van geschiedenis, dan komt u hier volop aan uw trekken. Van de invasiestranden tot de musea over de Tweede Wereldoorlog: er wacht u tijdens uw vakantie een fascinerende duik in de geschiedenis!

Zin om te midden van het Normandische houtwallenlandschap met de hele familie wolven, zebra’s, apen en nog heel wat andere dieren te spotten? Op dan naar het dierenpark Saint-Martin in Montaigu!

Het nabijgelegen Cherbourg-en-Cotentin is een prima bestemming voor een dagtrip: het ‘Cité de la mer’ en de andere musea, de parken … er valt heel wat te ontdekken in deze stad!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!