Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

Wat is de regionale specialiteit van uw volgende vakantiebestemming?

Wij zullen niet zover gaan om te zeggen dat de regionale specialiteit een criterium is bij de keuze van uw volgende Sandaya-camping, maar toch ... er bestaat geen twijfel over dat lekker eten bijdraagt aan het vakantieplezier!  Volg ons in een ronde langs Franse smaken en ontdek de beste zoete en hartige specialiteiten uit de streken van onze Sandaya-campings.

Île-de-France

Île-de-France staat ongetwijfeld aan de wieg van de culinaire tradities die de buitenlanders het beste kennen: croissants, macarons en natuurlijk de baguette! De populairste specialiteiten uit de regio zijn grotendeels zoet, omdat men zich in Versailles de beste banketbakkers om zich heen wist te verzamelen! U moet dan ook absoluut de beroemde Paris-Brest-taart met pralinécrème proeven, of de Opéra met chocoladeganache of nog de chouquettes, de besuikerde soesjes die uw ontbijt op een Sandaya-camping zullen opvrolijken!

Normandië

Normandië is een weilandenstreek waar de koeienmelk vandaan komt die voor drie essentiële ingrediënten zorgt: room, boter en kaas! Wat vlees betreft kunt u hier genieten van een Normandische kalfsoester met champignons en cidersaus. Op visgebied levert het Kanaal heerlijkheden die u op het menu van elk restaurant terugvindt: mosselen, oesters, garnalen, sint-jakobsschelpen ... Sluit de maaltijd af met de lekkerste appeltaart die u ooit geproefd hebt!

Bretagne

In Bretagne wordt het wisselvallige weer graag vergeten onder het genot van een heerlijke maaltijd! Hier wordt in alle gangen boter gebruikt, dezelfde boter die de Kelten al gebruikten voor hun lekkerste recepten:  far (pruimengebak), kouign-amann (botercake), palets (boterkoekjes) ... En omdat ze graag anders doen dan anderen, zouten ze de boter zelfs! U zult dan ook niet ontkomen aan de zalige karamel met zoute boter, in de vorm van snoepjes of op de beroemde Bretonse pannenkoeken. Als drankje hoort daar natuurlijk een kom cider bij, en chouchen (mede) als aperitief!

Pays de la Loire

Om afwisselend en evenwichtig te eten, kunt u gerust voor een verblijf in de regio Pays de la Loire kiezen! De diversiteit aan landschappen, tussen oceaan, platteland en valleien, heeft vele heerlijke gerechten voortgebracht. Aan de kust staan zeevruchten op het menu van elk restaurant. In Guérande wordt elk gerecht verfijnd met het beroemde, 100% natuurlijke zout terwijl gevogelte, zoetwatervis en verse groente u uitnodigen voor een koninklijk festijn langs de Loire. In de Vendée kunt u niet van een van onze campings vetrekken zonder de zachte brioche uit de Vendée geproefd te hebben!

Centre-Val de Loire

De regio Centre-Val de Loire is ongetwijfeld de regio die de meeste culinaire specialiteiten telt. De regio is niet alleen aantrekkelijk door zijn indrukwekkende kastelen, met als pronkstuk Chambord, u kunt hier ook als een koning eten. Bestel tijdens uw verblijf op de camping gerust rillettes (pastei) uit Tours, linzen uit de Berry of paté met broodkorst uit Chartres. Nagerechten zijn zoet of hartig: hier worden vele heerlijke geitenkazen gemaakt en u mag de beroemde Tarte Tatin (omgekeerde appeltaart) natuurlijk ook niet missen!

Auvergne-Rhône-Alpes

Een verblijf in de Auvergne zonder een van de vele kazen met AOP te proeven, is eenvoudig niet voor te stellen. Fourme d’Ambert, Bleu d’Auvergne, Saint-Nectaire, Cantal of Salers, u hebt hier keuze te over! Uit deze kaasregio zijn ook vele smaakvolle recepten afkomstig zoals aligot (draderige aardappelpuree met verse kaas en knoflook) of truffade (aardappels, kaas, knoflook en spekjes), die bijzonder worden gewaardeerd na een lange wandeltocht. Groene linzen uit Le Puy zijn een andere specialiteit uit deze regio, die elk gerecht begeleiden. En niets bevordert de spijsvertering beter dan een verfrissende Vichy-pastille!

En dat is nog niet alles! Als we het over de kazen uit de regio Auvergne-Rhône-Alpes hebben, kunnen we de specialiteiten uit de Haute-Savoie niet onvermeld laten: alle fijnproevers in Frankrijk en daarbuiten zingen de lof van de tartiflette, de croziflette (een variant op basis van pasta), de raclette en de Savoyaardse fondue! 

Aquitaine

De grootste Franse regio heeft zoveel culinaire parels met u te delen! Minstens net zoveel als hier landschappen te ontdekken zijn. Uw smaak- en toeristische ervaring zal op elke plek in de Aquitaine waar u verblijft, anders zijn. In de Landes geniet u van foie gras, gekonfijte eend of pastis (stevige brioche). In de Gironde proeft u natuurlijk de beroemde wijnen uit de Médoc en de cannelés (eenhapscakejes met rum en vanille) uit Bordeaux. In de Dordogne vindt de truffel een mooi plaatsje op uw bord. U begrijpt het al, een vakantie in de Aquitaine is vooral een vakantie voor smulpapen!

Occitanië

De Occitaanse kust is bijzonder populair bij vakantiegangers om zijn lange stranden aan de Middellandse zee, waar u vanaf de maand april kunt komen luieren. Hier zijn ook de meeste specialiteiten uit de streek te vinden: wilde rijst en stoofpot van stierenvlees in de Camargue, oesters uit het meer van Thau, tielle (zeevruchtentaart) uit Sète, ansjovis uit Collioure ... en natuurlijk duizend en één vissen voor op de barbecue! Als u dieper het achterland ingaat, ontdekt u heerlijke pélardon, een kaas op basis van geitenmelk en de emblematische uien uit de Cevennen.

Provence-Alpes-Côte-d’Azur

De zonovergoten PACA-regio produceert grote hoeveelheden groente en fruit, waarvan de olijf natuurlijk de bekendste is. De meeste warme en koude gerechten worden op smaak gemaakt met zijn olie. De zonnige groenten zijn ook in vele Provençaalse specialiteiten te vinden: ratatouille, pissaladière (Provençaalse pizza), soupe au pistou (Provençaalse maaltijdsoep) … Bij het aperitief begint u met een toastje met tapenade en als toetje proeft u calissons d'Aix (geglaceerde amandelgebakjes uit Aix) of een Tropézienne-roomtaart!

Corsica

Het eiland van de schoonheid is een paradijs voor fijnproevers. Van noord tot zuid zijn Corsicaanse specialiteiten te vinden: samen goed voor een festival aan smaken waar u niets van wilt missen! 

De Corsicaanse charcuterie is even authentiek en karaktervol als het eiland zelf. Lonzu, coppa, figatellu, panzetta: het water loopt u in de mond bij het horen van deze klinkende namen! Een andere Corsicaanse specialiteit zijn de traditionele kazen. U vindt ze in alle soorten en maten, maar de bekendste is brocciu, een soort kwark waarmee fiadone (cheesecake) wordt gemaakt. 

De Corsicaanse sterproducten op de groente- en fruitafdeling zijn klein maar fijn. Clementines, cedercitroenen, hazelnoten en kastanjes worden op alle denkbare manieren tot zalige delicatessen verwerkt: jam, gebak, smeerpasta … zelfs in de lokale cosmeticaproducten vindt u ze terug! 

Laat u inspireren ...

Privas | Auvergne-Rhône-Alpes
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Vendres Plage | Languedoc-Roussillon
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Atur | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Sampzon | Auvergne-Rhône-Alpes
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Maupertus-sur-Mer | Normandië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Bénodet | Bretagne
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Sanguinet | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Bois-Plage-en-Ré | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Vias | Languedoc-Roussillon
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Clohars-Carnoët | Bretagne
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!